lauantai 9. tammikuuta 2010

Jutustelua

Nyt minulla on oma suojelualue. Kokoa tällä minun suojelualueellani on tällä hetkellä yksi neliömetri. Jos asia nyt alkoi kiinnostamaan, että mitäs tää nyt tarkottaa niin lisää informaatiota täältä. Piece of green tarjoaa nyt 50 ensimmäiselle tuon yhden neliön kokoisen metsänsuojelualueen ilmaiseksi. Lisääkin saa ostamalla hintaan 1,5 euroa neliö, muita kuluja tästä ei tule. Lisää informaatiota löytyy sivuilta.

En oikein mitään saanut aikaseksi. Akvaarioiden kimpussa olen häärinyt, Jonna sai uusia kaloja. Sisko kävi eläinkaupassa, joten kotiinkuljetuksena tuli platyja ja miljoonakaloja sekä kaksi pandapiikkisilmää. Kyllä niissä meillä riittää ihmettelimistä. Oon vakaasti harkinnu pitäskö hankkia poikas allas tuohon Jonnan akvan yhteyteen kun on taas noita lisääntyviä tuolla.

Tuliliskoja otetaan sitten kesällä. Näitä kavereita kun ei saa tälleen talvisaikaan. Niitä odotellessa, tehdään akva valmiiksi.

Tiinatuulin blogissa oli niin kiva linkki pussukkaan, niin sitä tuli sitten iltapuhteena kokeiltua:
Tosi kiva ohje. Noita pitää tehdä enemmän. Tuo oli lähinnä semmonen kiire kokeilu kun meidän neiti tarvis pussukkaa johonkin...

Tein kaverin kanssa yhteystilausta kangastukku.com:sta ja siinä sit äiti pyys tilaa kangasta joista mie sit ompelin:Siis perustyynyliinat. Menevät ilmeisesti syntymäpäivälahjaksi sitten keväämmällä. Kiirehän näillä ei olisi ollut, mutta tuli nyt tehtyä pois. Tilasin itselleni myös ompelulankoja ja tarranauhaa, pari prinsessa merkkiä sekä yhden kankaan ja lukkomekanismeja. Näille olis suunnitelmia, katsotaan milloin saan aikaiseksi.

Tänä aamuna meillä oli taas semmonen reilumpi nenäverenvuoto tyssillä ja kaikki pienet vihannespussit oli kaikonneet pakastimesta. Kun oltiin hoideltu tuo vuoto loppumaan niin aloin heti ommella pieniä kaurapusseja pakastimeen tätä tarkoitusta varten:
Mummokin pyysi heti saada omansa kyseistä tarkoitusta varten. Jonnallahan on A-vitamiini tipat noita nenäverenvuotoja varten ja niillä on kyllä saatu nuo vuotokerrat määrällisesti jo puolet vähemmäksi. Yleensä nuo vuodot on yöllä ja Jonna osaa itse ne tyrehdyttää ja vasta aamulla äiti saa yleensä tietää että vuotoja on ollut. Tämä olikin nyt taas astetta suurempi vuoto eikä meinannu tyrehtyä millään, seurailin kelloa ja mietin että jos ei ala rauhoittua niin on mentävä... No tällä hetkellä kaikki hyvin, nyt vain rauhallinen päivä neidillä tiedossa, telkkua ja pelejä, ehkä askarrellaankin.

4 kommenttia:

Pami kirjoitti...

120 hehtaarin metsänomistajana en nyt oikein jaksanut ymmärtää tuota suomalaisen metsän suojelemista... Ei jaksa nyt oikein tähän kirjoittaakaan, mitä hyötyä metsästä kaiken kaikkiaan suomalaisille on, mutta sen verran kuitenkin, että puu kasvaa aina!

Onneksi meillä ei ole ollut noita nenänverenvuotoja, tai jossain vaiheessa pojalla oli, mutta menivät onneksi nopeesti ohi! Harmillisia!

Miriam kirjoitti...

Minä tein myös noita "pipityynyjä". Just tollasia pieniä pitkulaisia ja sitten sellasia enemmän neliskanttisia. Laitoin ihmisille jouluksi ja kaikki näytti tykkäävän. Yksi jäi kotiin... Pitäsi tehdä sellanen mato tai matto, jota vois käyttää hyvin päänsärkyyn ja sitten taas joku isompi, jota vois mikrottaa... Että olis ittelläkin ;) Noihin kylmäjuttuihin laitoin pellavansiemeniä, ovat kuulemma hyviä. Ja koska kauraa/vehnää ei saanut lähimmästä kaupasta, kun ei tullu... (Mitennii viimetippaan??)
Sellanen vähän isompi vois olla hyvä nenäverenvuodon kanssa? Vois laittaa sen niin, että se samalla viilentäis nenää ja otsaakin.

katja_helena kirjoitti...

Joo tuo nenäverenvuoto ei kyllä ole ollankaan mukava eivätkä nuo allegiat sitä varmaan helpota. Jonna ei tykkää yhtään jos mitään isoa laitetaan naamalle niin sillä tein tuommosen pienen jos sillä sais antaa kylmää. Isoja meillä on ja niitä paljon lämpimänä käytetään.

Outi kirjoitti...

Harmillinen vaiva, jota ei varmaankaan helpota kuiva ilma ja sähkölämmitys =( Mekin ostettiin tänään ilmankostutin, kun molemmilla alkaa olla nenän limakalvot kovilla...